Niinistö - Rehn linja, Suomen turva epävakaassa maailmassa

14.01.2024

Viime aikoina on saatu nähdä ja lukea monenmoisia kirjoituksia meidän presidenttiehdokkaistamme. On tunnustettava, että suomalaisilla on harvinaisen kova kattaus ehdokkaita edessään. Ehdokkaita on haastettu moninaisin tavoin ja tullaan haastamaan loppuun saakka. Kisa kovenee maaliviivaa kohti. Epävarmojen äänestäneiden osuus on iso ja jokaisesta sielusta käydään armotonta taistelua. Täytyy kuitenkin todeta, että kirjoittelu ja median tuoma näkyvyys ei kaikilta osin ole ollut ehdokkaille tasapuolista. Ketä pidetään kansan villitsijänä ja ketä harmaana. Tuo harmaus on liitetty negatiivisessa mielessä vahvasti Olli Rehniin. 

Harmaus on myös hyvä ominaisuus. Suomalainen kallio on harmaa, mutta me suomalaiset olemme tottuneet sen tuomaan turvallisuuden tunteeseen. Kallio ei helposti murru. MTV:n toimittaja Tommola kuvasi Rehniä koskevassa jaksossaan, että kokemuksellaan mitattuna ja paperilla Rehn näyttäytyy pätevimmältä ehdokkaalta. Tämä on helppo allekirjoittaa. Olen itsekin tavannut Ollin ja hänen rauhallisuutensa sekä ratkaisukeskeinen ajattelunsa teki vaikutuksen. Presidentti on arvojohtaja ja siinä roolissa auttaa se, että omat arvot ovat kunnossa. Hän on ehdokkaista myös korkeimman upseeriarvon omaava henkilö ja se edesauttaa Suomen puolustusvoimien ylipäällikön vaativassa tehtävässä. 

Näen luonnollisena jatkumona Niinistön kaudelle, että presidenttinämme on samanlaista arvojohtajuutta omaava vakaa johtaja, jolta ei tarvitse pelätä tulevan sammakoita suustaan ja jonka ajattelu henkii harkitsevuutta. Myös erittäin monipuolinen kokemus kansainvälisiltä kentiltä auttaa tehtävässä niin maiden välisten suhteiden kuin talouden hallinnankin osalta. Eräässä tutkimuksessa todettiin Rehnin olevan ehdokkaista runsainta hyväksyttävyyttä saava henkilö presidenttinä. Tämä on selkeästi eri linjassa oleva havainto, kuin mitä muut gallupit osoittavat. Uskon siihen, että suomalaiset harkitsevat tosiasioiden pohjalta, kenellä on oikeasti parhaimmat edellytykset jatkamaan vakaan Suomi-kuvan luomista. Niinistö - Rehn linja saa ainakin minulta tukevan kannatuksen.

Kuva: ollirehn2024.fi Kuvaaja: Anton Sucksdorff


Ensimmäinen vaali

Vaalipäivä sunnuntai 28.1.2024.
Ennakkoäänestys Suomessa 17.–23.1.2024

Mahdollinen toinen vaali

Vaalipäivä sunnuntai 11.2.2024
Ennakkoäänestys Suomessa 31.1.–6.2.2024