KOHTI EDUSKUNTAVAALEJA 2023

18.09.2022

Kohtuullisen hyvin menneiden kunnallis- ja aluevaalien jälkeen minua kosiskeltiin useammasta suunnasta lähtemään ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin. Harkitsin tätä pitkään ja ennen viime maaliskuun ilmoittautumisen eräpäivää Karvian Saran paikallisyhdistys päätti asettaa minut ehdolle ehdokkaaksi. Viimeinen sinetti ehdokkaaksi asettamisessa tuli Satakunnan Keskustan ylimääräisessä piirikokouksessa 9.9.2022 Huittisten Vampulassa.

Kiitospuhe 

Ehdokkaaksi asettamisen kokouksessa jokaiselle ehdokkaalle annettiin viiden minuutin kiitos- ja esittelypuheenvuoro. Kerrottuani perustiedot itsestäni puhuin vaaliteemastani Arjen pelastaja - kotirintamat kuntoon. Lähdin liikkeelle perusturvallisuuden määrittelemisestä. Tähän kuuluvat perheiden elämisen haasteet ja sen varmistaminen, että perusedellytykset ovat kunnossa. Jokaiselle kuuluu katto pään päälle, lämpöä ja vaatteita. Jokaisella pitää olla myös mahdollisuus ostaa kotimaista ruokaa. Ilmaisin myös huoleni maatalouden tilasta ja totesin, että maataloustuottajienkin kuuluu saada kunnon palkka työstään. Energiakriisi ja sota Euroopassa luo varjoa elämäämme. Meidän tehtävä on luoda toivon näköaloja. Puheeni aikana näytin yleisölle tyttäreni tekemän mehiläisen. Tuo mehiläinen kulkee mukanani matkoillani ja muistuttaa minua siitä, mikä tässä elämässä on tärkeintä. Meidän aikuisten tehtävä on huolehtia siitä, että maailma jää parempaan kuntoon tuleville sukupolville, kuin mitä itse olemme saaneet. Pyydän kansalta luottamusta päästäkseni osaltani huolehtimaan siitä, että tyttäreni sukupolvella on turvallinen isänmaa tulevaisuudessakin ja peruselämisen seikat kaikilla ihmisillä kunnossa. 

Ensimmäiset askeleet vaalityöhön

Eduskuntaan päästäkseen on tehtävä lujasti työtä tietoisuuden lisäämisessä ehdokkaasta. Olen todennut useissa yhteyksissä, että eduskuntavaalityö on joukkuepeliä. Ehdokkaan tukitiimi osaltaan auttaa ehdokasta vaalityössä. Tukitiimin rakentuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Parhaillaan tehdään kampanjan perustustyötä, eli muodostetaan tukiverkostoa ja ideoidaan rahoitusta. Samalla viilataan vaaliteemaa ja perus sanoman sisältöä kohilleen. Olen valmis kiertämään jo tänä syksynä erilaisissa tilaisuuksissa keskustelemassa ajankohtaisista aiheista. Tällaisista tilaisuuksista voi vinkata minulle vaikka sähköpostilla jari.lepisto@gmail.com. Samaan sähköpostiin voi laittaa viestiä myös kiinnostuksesta osallistua ehdokkaan tukitoimintaan. Olen perustanut Whatsapp -ryhmän, johon pääsee liittymään antamalle minulle puhelinnumeron. Rahoituskuvioita mietitään vielä ja lokakuun alun jälkeen varsinainen vaalirahan keräys voi alkaa. Tähän palataan myöhemmin. Ideoita rahan keräämiseksi otetaan vastaan. 

Matka on alussa ja vaatii sitkeyttä. Olen kiitollinen jokaisesta, joka haluaa kulkea yhdessä tätä matkaa olipa teot kuinka pieniä hyvänsä. Yhdessä kulkemalla matkan tekeminen on kevyempää. 

Kuva: Kirsi Hassinen.
Kuva: Kirsi Hassinen.